2 Mayıs 2013 Perşembe

Hayat Sırayla Giden Bir Şey Değildir.

Hayat sırayla giden bir şey değildir. Siz her şeyi planlarken kontrollü bir gidiş tutturmuşken bir bakarsınız beklentilerinizin tam tersi olaylar gelişmiş. İş yeriniz ile ilgili önümüzdeki yılın programını düşünürken artık o iş yerinde çalışmadığınızı öğrenirsiniz. Eşinizle akşam izleyeceğiniz filmi planlarken onun kafasında evliliğinizle ilgili düşünceler dolaşmaktadır. Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğünüz bir anda hayatta sizden başka faktörlerinde olduğunu görürsünüz. Planlarınız sıraladığınız gibi gerçekleşmez. Kusursuz ve sorunsuz bir hayat isteği oldukça bencil bir yaklaşım olduğunu fark edersiniz. Huzurlu olmak ne güzel şeydir. Mutluluğu sevmek de suç değildir. 
      Çok büyük olayların gerçekleşmesi gerekmez hayatınızın zorlaşması için. Bir sabah kalktığınızda sakin sakin oyunlar oynayan çocuğunuz tam tersi bir davranışa bürünmüştür. Bağıran, ağlayan, uzlaşmayan ve anlaşılmayan birine dönüşmüştür. Bir gecede ne olmuştur da size her türlü eziyeti etmeye hazır bir ruh haline bürünmüştür. Çeşitli yaş sendromlarını bahane göstererek üstünü örttüğünüz davranışlar patlak mı vermiştir o sabah. Onu büyütürken yaptığınız her hatanın karşılığı o gün su yüzüne çıkmıştır. Her şey yeterince karışıkken bir de tatlı çocuğunuz çılgınca ağlamaya başlamıştır. Elbette ebeveynler çocukların davranış geliştirmesinde oldukça etkili. Olumlu ve olumsuz davranışların çoğunu bizler pekiştiriyoruz. Çözmekte bize düşüyor bu durumda.
  Hal böyle olunca çevrenizde gelişen diğer olaylarla da baş etmek zorundasınız ve bu sizi epey yorar. Kararlı, güçlü, esnek, hoşgörülü, akıllı ve daha bir sürü üstün özellikleri aynı anda kullanabilmeniz gerekebilir. Bir de uykusuz olmayacaksınız. Uykusuz olunca kompleks davranışları sergilemek zorlaşabilir. 
   Değişimlere karşı esnek olmayı zamanlara öğreniyor insan ve onlarla baş etmeyi. Zamanın sırrını çözmüş insanlara hayran olmamak mümkün değil. Geçmiş zaten bitti, gelecek tam bir muamma elimizde olan tek zaman dilimi şimdi. Oda uçmak için çırpınan bir kuş gibi. 

Mutlu anlar dilerim. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder