30 Mart 2013 Cumartesi

El Nakışlı Yastık- DIY Cushion


 
             Şehir manzarası temalı yastık kılıflarını hazırlamaya başladım sonunda. Bu projede kafamda dönüp duran denemek istediğim çalışmalardan bir tanesiydi. Bu şehir İstanbul değil sevgili arkadaşlar. Aslında İstanbul manzaralı yapılan her şey çok şık oluyor bence. Başka şehirler içinde denenebilir diye düşündüm ve Kastamonu saat kulesi, Nasrullah Camii, güvercinler ve ahşap ev temalı bir yastık kılıfı hazırladım. Bir kaç tane daha kullanılabilecek şehir sembollerimiz var.  Zaman bulursam denemeyi düşünüyorum. Keçeyi de renk vermesi için azıcık kullandım. 

26 Mart 2013 Salı

Kaftan Kolye- Felt Necklace


Bu aralar keçenin tüm nimetlerinden faydalanıyorum denilebilir. Son çalışmalarımdan bir tanesi de keçe kaftan kolyem. Sanırım kazak veya hırka ile hediye edilmiş bir zincir kolye vardı. Kısa sürede kırıldı. Uzun bir zamandır  öylece duruyordu. Malzeme alışverişine çıktığım bir günde dükkanların birinde benzer bir çalışma gördüm. Elimdeki malzemeleri gözden geçirdim ve sonuca ulaştım. Severek kullanıyorum şimdi. 
Hem blogumu hem de kıyafetlerimi şenlendiriyor. Aksesuar kullanmayı seviyorum. Hepsini bir arada kullanamıyorum ama. Uzun kolye takarsam küpe ya da yüzük takamıyorum. Büyük bir yüzük varsa başka hiç bir şey kullanamıyorum. Karmaşık görünümlerden çok hoşlanmam. Gerçi zaman zaman karmaşık göründüğüm oluyor ya da bana öyle geliyor. 
Kullandığım malzemeler :
  • Kırılmış bir kolye
  • Siyah mumlu ip
  • Siyah keçe
  • Renkli boncuklar
  • Siyah boncuklar (fotoğrafta belli olmasa da kaftanın üstüne siyah boncuk işledim.)
  • Metal halka
  • Kargaburnu



21 Mart 2013 Perşembe

Bebek Şekeri Örnekleri- Baby Shower Candy


Merhabalar,
Geçen gün oğlumun karaladığı resimleri buzdolabına asarken bebek şekerlerini fark ettim. Bu aralar sık bebek ziyaretinde bulunduk haliyle şekerler de birikti. Çok farklı örnekler olmasa da sizinle paylaşmak istedim. Belki karar vermek isteyenlere biraz yardımcı olur bu resimler. 

19 Mart 2013 Salı

Çift Taraflı Bebek Battaniyesi- Baby Blanket

    Çift taraflı bebek battaniyesini yaza yakın doğacak müstakbel yeğenimiz için diktim. Aslında dikişte çok iyi değilimdir. Ara sıra dikerim bir şeyler işte. Bu arada haftada bir gün dikiş kursuna gitmeye başlayınca ne diksem diye düşünüp duruyorum. İlk olarak bebek  battaniyesine karar verdim. 
   Gerçi benim yaptıklarım ne ki. Kursiyerlerin yaptıklarını görünce insan aşka geliyor. Yatak örtüleri, çarşaf takımları, mutfak önlükleri, giysiler....Hepsi birbirinden güzel. Sıra da çok fonksiyonel bir proje var bekleyin.
   

14 Mart 2013 Perşembe

Yeni Lif Örnekleri- Traditional Crochets

   Kadınların lifler ile ilgi üretkenliği ve hayalgücüne şaşırmamak elde değil. Şimdiye kadar en farklı yorumlarını gördüğüm elişi çalışmalardan bir tanesi de lif. Ne zaman birinin elinde bir lif görsem hep farklı bir şekil oluyor. Belki ben pek takip etmiyorum görünce de değişik geliyor. Gördüğüm zaman ilk fırsatta fotoğraflıyorum. Bazen  örnek yapacağımı düşünerek vermek istemeyenler olabiliyor. 
Resimdeki lifleri çok değendim.  İsterseniz banyo için isterseniz sabunluk olarak kullanabiliyorsunuz. Sanırım örmeyi bilenler çıkarırlar resimden örneklerini. Yapanlara kolay gelsin.




11 Mart 2013 Pazartesi

Doğum Günü Pastası

 
Yeni okul, yeni arkadaşlar ve yeni fikirlerle merhaba. 
    Bir aydır çalıştığım okuldaki çalışma arkadaşlarımdan hemen bir şeyler kaptım. Aslında doğal süreçler içerisinde gelişen sohbetlerde bloguma koyulabilecek bir sürü çalışma sıralaması oluştu kafamda. Hepsine teşekkür ederim. 

8 Mart 2013 Cuma

8 Mart

    Malumunuz bugün dünya kadınlar günü. Bu konu hakkında düşünürken geçenlerde oğlumun sorduğu bir soruyu hatırladım.Babası çalışırken "Baba! sen kadınları seviyor musun?" diye sordu. Eşim beklenmedik sorularla karşılaşan her ebeveyn gibi bocaladı ve cevap vermemeyi tercih etti. Aradan bir kaç gün geçti. Sorunun cevabını alamayan ve tatmin olamayan oğlum aynı soruyu bana sordu. Aklım yettiğince cevap vermeye çalıştım. 
 -"Seviyorum tabi"
- "Neden?"
-"Ben kadınım, anneannen kadın o yüzden" dedim.
ben soruyu az da olsa cevaplayabildim derken arkasından diğer soru geldi.
-"Anne! sen erkekleri seviyor musun?"
-"Evet seviyorum. Çünkü baban erkek, sen erkeksin" deyiverdim.
Çok ta yeterli bir cevap olduğunu sanmıyorum. Ama oğlumun üç yaş civarı cinsiyet gelişimi sürecindeki ilk soru silsilesini atlamış oldum sanırım.
   

5 Mart 2013 Salı

Keçe Telefon Kılıfı-Felt Phone Case

  Keçe lap top çantamdan artan keçeleri değerlendirmeye karar verdim. Sonunda cep telefonumu gözüme kestirdim ve kılıf hazırladım.  Hem şık hemde fonksiyonel olmasını istedim. Her zaman elimdeki malzemeleri değerlendirme taraftarıyım. Sonunda fotoğraftaki çalışma ortaya çıktı. Severek kullanıyorum. 
Kullandığım Malzemeler
  • Kalın gri keçe
  • İnce kırmızı keçe ve çiçeğin ortası için azıcık siyah keçe
  • Siyah lastik 1.5 cm civarı
  • Siyah ve gri dikiş ipliği